top of page

Det kommer iOS14 til at betyde for Facebook annoncering

iOS14 har en stor betydning for annoncering på diverse platforme, men hvad giver den af udfordringer og er der løsninger til de problematikker, den giver? Læs med her og bliv klogere på hvad opdateringen kommer til at betyder for dig.

Hvad betyder den nye opdatering?

Apples seneste opdatering til iOS har introduceret nye privatlivsindstillinger, som betyder at brugerne eksplicit skal godkende, at diverse apps får adgang til deres enheds annonceringsdata, og andre sporingsoplysninger. Opdateringen gør det således meget lettere for brugerne at fravælge sporing af deres data.


Ændringerne betyder, at brugere, der fravælger sporing, ikke kan måles effektivt, hvilket gør det vanskeligere for annoncører at tildele nøjagtige antal konverteringer fra Facebook og Instagram.


iOS 14 er allerede rullet ud, men den fulde effekt af ændringerne antages først at være helt udbredt i de første par måneder af 2021.


Hvordan påvirker iOS 14 Facebook- og Instagram annoncering?


Opdateringen gør det nemt for brugerne at fravælge muligheden for apps i Facebook-familien, og apps der bruger Audience Network, at:

  • Vise målrettede annoncer til brugere

  • Dele data, så som placering eller mails. Hvilket gør det sværere for dig, som annoncør, at køre retargeting eller lave look a like målgrupper af brugere.

Med andre ord kan det betyde, at en betydelig del af befolkningen, der tidligere kunne blive annonceret til på Facebook, Instagram og via tredjepartssider på deres iPhones, iPads og andre Apple-enheder, simpelthen ikke længere vil være en del af det publikum, som virksomheder er i stand til for at nå ud til på disse annonceplatforme.


Hvem bliver ramt af opdateringen?


Alle virksomheder, der promoverer mobilapps via Facebook og Instagram, og virksomheder der bruger pixels til at spore begivenheder, såsom salg, der kommer ind via en annonce. Ændringerne betyder, at brugere, der fravælger sporing, ikke kan måles effektivt, hvilket gør det vanskeligere for annoncører at se den nøjagtige indtjening platformen har genereret.


Ifølge Statcounter.com anvender hele 62% af danskerne Apples enheder, hvilket altså kan få en markant betydning for målgruppe opbygningen.


Hvad kan du gøre?

  • Hvis du gør brug af Facebook pixlen er det vigtigt du verificerer dit domæne i Facebook Business Manager. Det er med til at sikre at du ikke får problemer med at konfigurere begivenheder/event. Læs mere hvordan du gør her: When to use domain verification to verify your business

  • Der vil fremadrettet være en begrænsning på 8 konverteringshændelser, der kan spores per domæne. Det inkluderer både pixelbegivenheder og tilpassede konverteringer. Anvender man i øjeblikket mere end 8 konverteringssporinger vil annoncesættet automatisk stoppes. Derfor er det vigtigt du prioriterer, hvad du fortsat ønsker at spore.

  • Når du anvender dynamiske ads kan du maks. have en pixel per domæne

  • Du bør muligvis tilpasse din tilskrivningsmodel, da de nuværende indstillinger ikke understøttes i fremtiden. Blandt andet 28-days-click-through, 28-dages visning og 7 dages visning vil ikke understøttes.


Hvis du har forberedt dig på opdateringen og har styr på ovenstående steps, er der kun tilbage at håbe på den negative effekt af iOS 14 opdateringen vil være begrænset.


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page